happysocks

Ville bara säga att jag älskar Lovisa Halldén, satt m tårar i ögonen (självklart) när jag läste ett brev från tjejen igår. och om detta inte skulle räcka låg det ett par happysocks i kuvertet. Dom är underbara och lyser verkligen upp när jag inte är på topp. tack och stämmer att de gamla är slitna, har fått en potatis på stortån.
Har ett internet som fungerar när det känner för det så upptaterar kanske inte så ofta just nu.
Jag jobbar kvällar, mest på highland och tycker det är nice. Står också inför ett ganska stort beslut; har möjlighet att välja att vara kvar i restaurangen på Highland istället för att fortsätta lärlingsutbildningen. Har funderat fram och tillbaka, för- och nackdelar och vilket jag har mest nytta av i framtiden mm. Sandra och John är verkligen personer som jag vill fortsätta att jobba med och jag vill självklart se Highlnad utvecklas och vara med då! 
Jag måste ta ett beslut innan tisdag, men lutar just nu åt ett hålll. Får se hur det blir och vad jag känner om tre dagar.
Inatt är det halloweennatt hemma och troligen är mina kära vänner lite runda om fötterna just nu och de flesta står och skakar rumpa på Oscars elr Cheers. Imrgon är det min tur, på OffPists årliga maskerad för branschfolket. Nice men jag jobbar stängning och på måndag kommer hälsovårdsmyndigheten så det blir en grundlig rengöring av hela diskmaskinen, golv, väggar mm innan vi går där ifrån. Så troligen går jag direkt till OffPist. Och mitt bidrag till att vinna ett säsongskort blir (håll i er) snygg festoutfit och en nyinköpt häxhatt. Skulle haft m mig elvisdräkten upp, succé!!
Nu blir det till att försöka somna, nästan omöjligt när man jobbar till halv ett, nu är klockan redan tjugo i två men det stör väl innte en pigg erica? ne, stänga av datan, bortsa tänderna, släcka och försöka stänga av allt ljud från alla fötter, småprat mm som huset innehåller brukar fungera.
Så vi försöker väl m det, godnatt erica

tack

Det blev en lyckad kväll precis som jag sa, lite vittvin, kortspel och spotify på kyrkevegen så är kvällen gjord! tack tjejer för det, får bli fler gånger!
Måste också tacka en av mina bästa vänner där hemma, anna som jag fick ett kärleksbrev från idag. Har gått och frågat i receptionen varje gång jag har gått förbi om jag har fått någon post men ikke. Så idag när jag låg hemma i soffan och var allmänt segt så kom louise m ett brev fullt av hjärtan. Låg ett brev och väntade på mig så hon tog m det hem till hestesentret. Kunde inte vänta m och läsa det, så jag öppnade det försöktikgt utan att riva sönder alla hjärtan på baksidan. Anna, du är som sagt en av de bästa! du betyder väldigt mycket för mig, och att få ett brev är värt mer än något för mig! så tack min vän, vi får lösa en fika när jag är hemma och du kommit hem från Clara!
Vill också tacka Gekås som har gett min älskade vän Lovisa ett jobb bland tanter och badlakan i sex veckor, det är du värd <3
När jag ändå är igång m att tacka alla så vill jag tacka den person som kommit på den geniala idén m nötmix, eller nöttemiks som vi kallar det här på Geilo. Köpte en påse på spar innan idag och halva den är uppäten redan. perfekt istället för att äta marsipanpölse och pepparkakor, trots det är väldigt gott!
Imorgon blir det en planerad dag som börjar klockan elva m kaffekurs, drinkkurs och upplärning av opssvaskningsmaskinen. Efter det blir det möte m resturangpersonal på Highland och efter det ytterligare ett möte för mig, hanna, lollo och bella om vår framtid. När vi är klara blir det skype m anna, msn m lovisa (?) och sen jobb sex till stängning vid tolv. Sen är vi igång igen efter tre dagars ledighet. Härligt!
Och om en vecka blir det till att sätta sig på tåget för att åtta timmar senare få träffa min familj, vänner och pojkvän. Underbart!
tack och godnatt
erica


pukka

Har haft en fri dag m shopping m hanna, storshoppning för henne - mössa och hela kittet för längdskidor :] för mig blev det julte av märket Pukka, jättegott :]
Har känt mig seg hela dagen men nu blir det vinkväll m tjejerna på kyrkevegen. Kommer bli en lyckad kväll.
Skål erica

fri dag

Min andra fria dag av tre;
Gym m lollo, bad och bubbelpool på Highland efter det och nu mackor och chill framför tv'n m oth. Jag gillar att vara ledig!
Fick pratat m Sandra idag också och jag kommer hem folk! fick ledigt den 4-9nov och just nu är min kalender tom så vill ni fika, gå på bio, prata om ingenting, gå på promenad, vad som helst så hör av er! för jag saknar er där hemma, det vet ni!
Ikväll blir det antingen wok m lollo för hanna och bella jobbar eller pizza m lollo och rebecka vår kock på Vetslia på Capri. Får se hur vi känner om en stund.
I helgen skall anna ha sin födelsedagfest, jag är övertygad om att ni kommer ja en guldkväll men jag skulle självklart vilja vara med! Men blir ju en halloween här på Geilo också, makerad på OffPist på söndag :] kommer bli bra!
Pratade m Kim igår, skype strejkade ett tag så blev mest brus och stillbilder men jag älskar att prata med honom, även det lilla! Så tryggt att veta att jag har han, alltid. Han finns alltid där när jag kommer hem. Snart har det varit vi i ett och ett halvt år och jag är fortfarande kittlande kär, i världens bästa pojkvän! tack.
ses om nio dagar
eran erica

måndag, igen

Dålig uppdatering det senaste och jag får väl ursäkta mig för detta. Har bara inte blivit av att jag har satt mig här och skrivit. Varit inne och pratat m pappa på msn, mejlat och pratat m kim på skype.
Har jobbat en del i helgen, bankettmiddag för 100pers mm men nu är jag ledig i tre dagar..
Vet inte riktigt hur jag skall göra för att få timmarna att gå men har klarat av denna dagen fint. Sov till halv tolv, ganska trött efter en lyckad utekväll m tjejerna igår! Sen blev det frukost av det lilla jag hade kvar i kylsskåpet, nada?
Åkte sedan till stationen och sa hejdå till Karin som har varit uppe här nu sedan i onsdags. Väldigt kul att du kom upp min vän, du är grym! hoppas vi visade Geilos bra sidor så du kommer upp igen :]
Efter det farvälet blev det lunch på Peppes pizza, tog en tacosalllad. Grymt gott då jag har gått och längtat efter tacos i en vecka! Fick handlat sen och efter det åkte jag Louise och bella till Jessica, Emma och Nina för en fika. Jessica är en tjej från Varberg som kommer jobba i receptionen på Highland. Hon kom upp igår så vi kände för att bara åka dit, ta en fika och snacka. Trevligt.
Och nu är jag hemma, ätit lite mackor här framför datan i sängen och funderar på om jag skall kolla på lite play. Pappa skall förhoppningsvis också logga in på msn så jag får skriva lite m familjen..
Hörde att det var ett trevligt släktkalas hos Åkerlindarna i lördags m kräftor, tänker på er!
erica

snö

på västkusten? tydligen. för tidigt ju, ni skulle ju komma hit för att få se snön! regnar säkert bort om ett par timmar ändå.
Nu skall jag till Highland för att putsa vinglas till bankettmiddagen på lördag, nice.
tackohej
erica

perfekt dag?

Vaknade som sagt upp i ett vinterland, hela Geilo låg under ett snötäcke. Så jag värmde choklad, spelade julmusik och sen gick jag ut på promenad. Blev en del foton på vägen.. Gick till Vetslia och såg hur snökanonerna sprutade för fullt :] så otroligt glad skall ni veta!
Efter en skön promenad gick jag till highland, beställde en moccalatte av hanna och satte mig på terrasen m en bra tidning och bara njöt av det sköna vädret. Har förresten fått en nya kaddefavorit, har alltid varit latte m extra styrka men hannaa fick mig att ändra mig. Mocca latte m chokladsås var toppen :] efter att ha suttit där en stund gick jag ner till highland spa och simmade lågra längder. Har ju inte blivit något gym på länge så simmade en del och sen blev det bubbelpool. Så skönt att bara slappna av och titta ut på ett vitt Geilo.
När jag kom hem sen var bella och louise hemma, och även karin. Pratade m henne igår och då övertygade hon mig om att hon inte skulle följa m upp, för hon skulle jobba och det gick jag ju på. Så blev en glad överraskning när hon var m i bilen :]
Ikväll har det blivit mat m olsson, karin, lollo och daniel och nu skall dom till OffPist. Men jag hänger inte på, pratade m hönsfamiljen istället. Saknar dom nu, känns ssom jag skriver det varje gång jag uppdaterar bloggen. Trodde nog inte jag skulle sakna dom så mycket som jag gör för jag har aldrig känt sån här hemlängtan innan. Är såklart från och till, beroende på vilka dagar det är och hur mycket man jobbar mm. Men det är jobbigt ibland, tyvärr. Men både mamma och pappa har blivit bra på att smsa och komentera i min kära blogg så det uppskattas :]
Nu sitter jag här och tänkte titta på lite play, blev inget igår för jag pratade m kim på skype sent.
Imorgon jobbar jag tolv till åtta och skall väl förbereda för i helgen då vi ska ha bankettmiddag för 118 pers. Kul att det händer något äntligen :]
Nu har mina kära svärföräldrar kommit hem från turkiet, hoppas de har haft en bra och välförtjänt resa!
kärlek erica

Två stackars ankor i sjön som har fryst, kallt?!



på väg till Vestlia

raggsockar och vinterkängorna var på

vinterland

vaknade upp till det här:


Jag är i någon drömvärld. Satte på julmusik, dricker varm choklad och utanför mitt fönster ligger det 15 cm snö. Lyckligare erica får man nog leta efter!
Är ledig idag så jag tänkte ta mig ut i vinterlandet också och fota lite, kanske gå till Highland och bada också.
Vill säga grattis till lovisa, min trogne arbetslösa vän som nu har tagit steget och fått jobb :] glad för din skull!
Men som sagt, uppdaterar säkert mer här sen när jag kommit in efter turen.
en överlycklig erca

jag ser det snöar

ja det är sant! äntligen äntligen!
emma kom till jobbet och började snacka om snö, men nej den trodde jag inte på. men under kvällen vi jobbade så började det snöa mer och mer och när jag gick hem hade det lagt sig ett snötäcke över hela geilo. Underbart när det knakade under mina fötter när jag gick hemåt. och om detta inte skulle räcka så visste jag att jag skulle få smaka på praliner och tyffelchoklad när jag kom hem. För precis innan jag gick från jobbet fick jag en hittelön av vår kock för jag hade hittat ett munstycke till spolslangen.
Så nu sitter jag här i sängen och har precis gjort varm choklad, äter mina hemmagjorda saffransmarsipan- och tryffelpraliner medan snön faller utanför fönstret. Är det någon som har problem m detta så säg för jag njuter fullt ut!
Har precis pratat med ett födelsedagsbarn, Anna! Hoppas du har haft en underbar dag, skulle vilja vara hemma och fira m dig idag och speciellt den 19:e. Men jag är övertygad om att ni fixar det bra ändå!
Jobbade tolv till åtta idag och hade inte en enda gäst, inte en! men torkade bord och stolar, räknade koppar och torkade av kaffemaskin, juicemaskin mm. så hade faktiskt att göra hela tiden och det var skönt. Vet inte om jag har skrivit om Sandra och John som är nya bar och restaurangchefter på Higalnd men dom är iaf grymt bra på att sätta fart på saker som skall göras. Ser förändringar hela tiden; ny bordsplan, rent och snyggt på alla lager, ser till att alla bestick är sorterade mm. Så skönt att fått hit lite sånt folk för det behövs verkligen! Har även en ny kock från skottland, Paul. Också en nice kille som jobbat i norje i tre år men nu är här :]
Måste också skriva om händelsen igår:
Har ju skaffat ett lönekonto/kort här uppe som lönen går in på men har inte betalat med detta för än i förr går i taxi och igår när jag skulle handla mat på spar. väl, när jag kommer till kassan så fungerar inte kortet och jag är inte helt säker på om jag har slagit in rätt kod så jag säger till kassatanten att jag ska bara gå hem och kolla så jag har rätt kod. Väl tillbaka så slår jag in rätt kod men det fungerar förtfarande inte, så jag använder mitt svenska kort. Men på kvällen när jag och hanna skulle äta på Capri så gick vi förbi bankomaten och så tänkte jag ta ut pengar där istället. Men när jag slått in koden så kommer det ut en lapp; Automaten har behållt ditt kort, ta kontakt m din bank punkt . Blev lite förvänad när den bara svalde mitt kort sådär så jag gick till banken idag. Då första tror hon inte på mig sen så hämtar hon mitt kort (som dom tydligen hade tagit ut från automaten) och så ber hon så fruktansvärt mycket om ursäkt. Då har hon tydligen förväxlat mig med en annan person och spärrat mitt kort. Mysko men jag sklrev på och fick tillbaka mitt kort. Alltså norrmän!
Nu tänkte jag titta på mita play och sen gå och lägga mig.
För imorgon skall jag göra snöänglar över hela Geilo :]
erica

Fick bli några mobilbilder på vägen hem från jobbet

en överlycklig erica

kärlek

brevskrivning

Har gått och väntat på att få tillbaka brev från Grace, världens snällaste gammelfaster brevväxlar m mig och det är alltid något mer som ligger i paketet. Har varit tidningar, artiklar. Och igår kom det ett paket :] denna gången fick jag två reflexer, väldigt nödvändigt när jag går hem ensam i den mörka vinternatten. Sen hade hon skickat m kuvert och brevpapper som jag inte heller hade innan. TACK Grace! så nu sitter jag och skriver och skall snart när jag har ork nog gå till postkontoret och posta :] gillar post och brev, främst att få brev, precis som jag har skrivit innan så är det helt frivilligt att skicka iväg ett brev men uppskattas mycket!!
Igår var det sangriafest här på hestesentret så här kommer lite bilder från en välidgt lyckad kväll, tack OK för all mat och underhållning!

en grym tjej vid namn Maria

daniel som hela kvällen påminde mig att han saknade  sin bella

me like

Kan bara betyda en sak: bra fest!

Bryndis o h Haffi, våra älskade isländare

waka waka

vår present till OK. pizza o bowling m mig, hanna, maria, jesper,
bryndis och haffi. Precis som i ordningen på bilden som maria o bryndis
målade till födelsedagsbarnet!

Var är OK?

en skön bild får avsluta ett skönt bildspel från en grym kväll!

Nu har gjort ett till försök att tämma lösgodispåsen men sparar lite tills ikväll för nu ska jag gå och posta lite brev :] tänkte gått till gymmet också, sitter till och med i mina träningskläder. Men blir nog inte så för klockan är mer än tre och då säger de nya reglerna att vi inte får träna på gymmet. suck. men det är tanken som räknas som man brukar säga.
Vill bara säga att jag saknar min vän Lovisa, nästa gång vi ses är det snö, du ska med upp i backen och åka skidor, skaka rumpa på OffPist och hänga på fruktrean på coop precis som alla andra gör här uppe! täck för att du finns, gillar dig.
eran erica


Efterlängtat paket från faster Grace


hemmakär

ja för jag är nog det, hemmakär i västkustens Varberg. Men nu har jag fått ett till hejm, konstigt att tänka på det men här lever jag nu, detta är mitt liv. Men har llite bilder från mobilen från när jag har hemma för två veckor sedan som jag hittade när jag la över bilder från mobilen. Så varsågoda, höst i varberg:



Var hos mormor och mina kusiner Åkerlind men innan det åkte vi
till en höstig kyrkogård och la blommor på morfars grav

En suddig bild som senare blev en suddig kväll, men tack mina vänner
två för en underbar kväll m mycket skratt!

vad är det för någon dag..

.. jo det är simons födelsedag, grattis!
och jag vet en till liten underbar människa som fyller år i veckan! du är grym anna!

sitter nu och njuter av mitt nystädade rum medans handdukarna rullar runt i torktumlaren. Tänkte göra mig en fruktsallad av all frukt jag har kvar från fruktrean i veckan! gott!
eran erica

hänger i tvättstugan

storstädning på gång i rum nummer fem på hestesentret. alla andra är och jobabr och jag behövde verkligen röja upp här, så blir till att tvätta, dammsuga, städa toaletten, damma och bädda om sängen :]
Ställde alarmet på tio idag men bestämde mig direkt för att skippa alarmet och sova ut så jag sov till tolv, välförtjänt! blev knäckebröd m salami (förövrigt svindyr, men vi lever ju i norge) och kokt ägg till frukost som jag åt framför tv'n och inte i min egen säng som det brukar bli..
Jobbar ikväll och efter det blir det firaande för OK som fyllde år igår!
Har precis pratat m pappa på msn, så stolt över han.. första gången för mig var det första han skrev :] saknar er, det vet ni! nästa gång hoppas jag få prata m mamma men får nog ha bra med tolamod isf för sms:et jag fick från henne för några dagar sedan hade tydligen tagit två timmar att skriva. hehe! men hon är också duktig, tekniska föräldrar jag har!
nu blir det fram m dammsugaren,
tack så länge
erica

snö

ja, eller iaf så sprutar dom snö i Vestliabacken nu. Blev överlycklig när jag gick hem från jobbet igår vid åtta!! och när jag gick till jobbet idag vid halv tolv höll dom fortfarnde på. Frost och härligt kallt ute nu, längtar så tills jag kan stå på skidor! men tills dess får det bli vandringsturer, myskvällar på rummet och varmt te.
Sitter i sängen och har precis ätit upp mina mackor m smörstekta champinoner och stekta ägg, gott! tänkta kolla på något bra program på play men vet inte vad än, vad jag är sugen på..
Fick pratat m familjen igår, så skönt att höra er och vad som händer där hemma! dom har fixat en ny telefon nu som har den extremt ovanliga funktionen "högtalare" så jag kunde prata m alla tre samtidigt, good work pappa! :]
Imorgon jobbar jag kväll på Highland m emma och efter det bär det av hem till OKs födelsedagsfest även kallad sangria/tapaskväll som kommer vara här på hesstesentret. nice !
Tittade på lite Bonde Söker Fru igår i reklamen för Idol och gud vad sköna dom är! mamma jag är också frälst och kommer troligen sitta framför datan och kolla så fort ett nytt avsnitt kommer upp :]
tack för mig
erica

nugatti krönsjy..

..är min nya favorit, beroendeframkallande nutella liknande choklaaspålägg. Var på coop igår och handlade på deras fruktrea och det var då jag fastnade för tillbudet på nugatti! är nutella choklad m smash i, kan det bli bättre? nej! har det till allt, på mackan, knäckebröd, doppar vindruvor i det och till iskrämen :] perfekt men farligt farligt gott.
Denna dagen har gått fort, kanske för att jag sov till halv ett. Förstår inte vad det är med min kropp, konstant trött. Men hann med en del ändå. Lagade pasta m stuvad spenat och champinjoner. En favorit från mallis. Sen åkte jag, bella och lollo till banken och fixade m våra lönekort, så nu har jag ett visa norge m mitt fina leg på baksidan. De smarta norrmännen har ju legitionen på baksidan av kortet så man slipper släpa m sig sitt körkort när man handlar :] me like. Fixade iaf det och fick får första lön på 8000 nok. Låter kanske lite men har ju mat, rum, internet, gym mm gratis. Efter banken blev det en fika på mocca och sen till Vestlia för att gå på möte m Gunter. Blev ännu mer motiverad när man får info om visioner, planer, mål, buget mm som vi skall uppnå denna säsongen. Kommer bli grymt och har fått en ny restaurangchef, sandra från sverige och en ny barchef, john. Så det känns bra, allt börjar falla på plats och så är det väl, ju närmare säsongen man kommer ju mer organiserat blir det. Pratade också m Gunter om övertidstimmar mm och de tar inte alls ut övertidstimmar när vi är fri utan det är typ när man ber om semester de gör det. Vad jag förstod det som och det låter ju vettigt. Nej folk, den här säsongen kommer nog bli en bra en, även om jag tvivlat lite ett tag nu.
Efter mötet har det bara blivit chill i huset, suttit i vardagsrummet som fortfarnade är glänsande rent efter städinspektionen :] det gillas!
Nu tänkte jag se på någon playkanal och kanske prata m kim på skype innan jag går och lägger mig. Jobbar tolv till åtta imorgon på higland och detsamma på lördag. Segt pass för vi har inte jättemånga lunchgäster, så blir att putsa bestick och vika servetter.
kärlek
erica

skyet

ja målnigt och ser ut som att det kommer börja regna vilken sekund som helst. Hade planerat att nå toppen på Hallingskarvet idag m Hanna och Maria. Hallingskarvet är en högsta toppen här och är snö där nästan året runt, häftigt och mäktigt att stå där och se ut över hela hallingdal, men får bli en annan dag. Då jag är mer laddad, vädret är bättre och vi har tid för det tar fyra timmar tror jag.
Har verkligen ingen ork till något idag. Hanna är ute och springer, maria, lollo och knuttis är på gymmet, bella jobbar och här sitter jag. Lyssnar på nice musik m Alicia Keys, läser cosmo och är allmänt slapp. Får ta tag i mitt liv imorgon då jag också är ledig, skall tvätta, in till sentrum och köpa smink, handla mm. men har inte mycket pengar kvar. måste få tillbaka det ok och bella är skylldig mig så jag överlever tills lönen kommer. Den kommer ju i och för sig på fredag så är nog ingen större fara. Skönt m första lönen!
På tal om lön så pratade jag m Knuttis, vår kock som har varit lärling precis som oss i två år. Vi pratade om övertid mm och tydligen så varje gång man är ledig tar dom det på våra övertidstimmar, så i slutet går nästan allt jämt ut. Väldigt dåligt tyvärr. Och vi har fortfarnde inte fått månadsschema och kommer troligen inte få det heller, så vet inte när jag kan vara ledig och komma hem nästa gång, också lite frustrerande.
Men har snart kommit in i rutinerna här igen och har nog förstått att allt kan inte vara pefekt här och det får man leva med, ta in en del av allt och sen lämna det man inte orkar med. Det man hemma skulle hänga upp sig på hjälper inte att man stör sig på här för ingen som gör något åt det ändå. Svårt men så är det.
Idag har vi i serveringen varit på ett möte/kurs om service och bemötande, om vad thon står för och strävar efter mm. Kändes bra när vi gick där ifrån. Man blir mer motiverad när någon står framför en och säger att detta är en nysatsning och vi kommer lyckas, vi kommer göra den bästa säsongen! synd bara att det kanske inte alltid når enda fram i alla led.
Imorgon skall vi ha ett möte till m Gunter vår chef över all mat och vin på båda hotellen, kommer också vara nyttigt. Känns som det har behövts ett möte m han. Om hur allt skall skötas, kläder, timmar mm. Blir säkert bra!
oj vad trött jag är nu, skulle jag avrit hemma skulle detta varit en sån dag då jag ser på tv en timma sen somnar i soffan och sover där tills mamma kommer hem och pappa har gjort klart maten som står på bordet. saknar det, saknar att bara kunna vara. Slippa försöka vara någon, låter klyschigt men sant. saknar min familj!
Fick pratat m lovisa igår, min bästa vän vill tydligen bli barnsköterska helt plötsligt. mycket händer när jag inte uppdaterar mig! men är glad för att du har bestämt dig vad du vill satsa på, iaf en tid! hoppas nu och håller verkligen tummarna för att du får något jobb innan dess!
Skall snart värma en kycklingpaj men väntar tills hanna kommer hem efter springturen på en och en halv timma. Hon är otrolig den tjejen, är jätteduktig på att hålla sig i form och hålla sig aktiverad. Men såklart annars skulle hon nog gått i taket här av rastlöshet! Jag är glad att jag har hon och maria här uppe! tack.
ikväll blir det förhoppningsvis bad på Highland m hanna och sen mys.
är väldigt väldigt sugen på vofflor, varför vet jag inte men hestesentret har inget järn så det blir nog aldrig vofflor här och att äta det ute går inte m min ekonomi.. så bara att glömma det, får som sagt bli kycklingpaj istället men inte fy skam det heller!
tänkte läsa lite i cosmo nu, lyssna på musik från mammamia filmen som jag verkligen skulle vilja ha, ännu en julklapp? :] så.. hej så länge
eran erica

Var uppe m liften för några dagar sedan, underbart!

en liggande erica på toppen, kunde inte rotera bilden, sry

står minst tre stycken grävskopor på fjället, förberedelserna för vintern
är i full gång!

bella, olssen, lollo och emma på väg ner från toppen

maria i suddig version på väg

vattenfall nr 1, lägg märke till frosten på bron! kallt här nu

underbart vandringsväder och hurtbulle som jag har blivit njöt till max


vattenfall nr 2

vår egna kartläsare maria in action

på väg uppåt mot toppen, fick ta en fika och kisspaus för att
återhämta oss efter den extrema lutningen! tro mig

vi ser toppen och bokstavligttalat springer upp!

nöjd

underbar bild på underbara människor!

överlyckliga

otrolig utsikt och addrenalinet var på topp kan jag berätta!

blev makrill i tomatsås på knäcke för hanna när vi tog fram vår
vandringsfika. För mig blev det bananer, russin och toblerone. Helt
okej det också m den utsikten!



efter två timmars vandring var det dags att gå hemåt igen, på den
långa vägen. Men tack för en fansastisk dag tjejer!
nästa topp: Hallingskarvet

bergsbestigning

Fick pratat m min kim igår kväll och efter det blev det sängen. Hade ställt klockan på kvart i fem för hade frukosten på Highland klockaan sex och skulle gå dit i frosten, wey! men när jag skulle somna så ikke, kroppen ville inte. bestämde sig för att inte alls sova så jag satt och lästa en massa sidor, bla. HN där jag såg att norvalla förlorade första kvalmatcehn, tråkigt men på lördag tar ni dom!
Blev som sagt frukost imorse och var inte speceillt trött, vaknade faktiskt av mig själv kvart över fyra i halv panik över att jag skulle försova mig. Allt gick fint och haade elva gäster!! ingenting att göra vill säga.. men kom hem vid tolv och då var det dags!
besämde igår att jag skulle gå m hanna och maria och vandra.. packade ryggsäcken m russin, choklad, solbrillor  och toblerone, snörade skorna och på m träningstaightsen som jag förövrigt har bott i de senaste dagarna :)
målet var att föjla ett vattenfall som hurtbullarna hade sett vid tidigare vandringar men vi hittade inte vattenfallet utan följde istället en stig uppför ett berg. Efter två timmars vandring nådde vi toppen, sprang bokstavligtalat upp den sista biten och gjorde segerpose väl uppe!! adrenalinkick verkligen och värt promenaden upp! blev några bilder (som kommer upp här på bloggen när jag har ork att ladda upp dom) och fika m ägg och makrill i tomatsås på toppen sen hem igen.
Satte oss i hannas rum och drack varm choklad sen lagade vi pastalåda m massa grönsaker, bönor mm. mumma! efter det gick jag hit och placerade min enorma godispåse brevid mig i sängen :] den börjar sakta men säkert krympa..
Blir frukostpass imrgon också så skall snart ställa alarmet på kvart i fem igen, hoppas bara att jag kan somna inatt. troligen inte eftersom jag ha ätit godis nu när jag har pratat m kim ett bra tag. sockerkick! haha, lyckat. Men skall försöka nu..
godnatt
erica som förövrigt har världens bästa familj! tack för att ni finns om det är något!


101010

Var en bra dag igår, jobabde tolv till halv elva på Vestlia. Hade hand om ett sällskap bara på nio pers, gick superbra! fick pratat lite m pappa och mamma på vägen hem från jobbet också, skönt att prata med er, tänker på er så mycket!!
Efter jobb gjorde vi oss redo för fest, blev personalförfest på Hestssentret först sen OffPist och efter det eefterskål här. men svek lite på efterfesten, häll inte på till åtta som vissa andra! haha :]
Inatt innan jag och maria gick och skulle sova så bestämde vi att vi äntligen skulle få tummen ur och ta oss upp till toppen. Bestämde klockan tolv och som en trogen promenadvän gick jag upp vid tolv men då var maria på jobb, hade blivit inringd vid åtta.. Jag väntade m cornflakes, mjölk och banan framför hoppningen i luxemburg till hon kom hem. Blev tillslut jag, OK, olsen, bella, emma och louise som kom upp till toppen. Kostade 55nok och maria hade varit uppe innan så det var det väl inte riktigt värt så hon följde inte m upp. Bella, lollo och emma smet smidigt på utan och betala så det blev jag, ok och hans kompis olsen i en lift upp. Väl uppe blev det kaffe och chips och några bilder sen åkte vi ner igen. Åkte tillbaka hem, städade, handlade mat och ikväll blir det wok och kaka uppe hos jesper och maria medans de andra är och badar och har ätit pizza :]
Sitter och lyssnar på coldplay, engångsutgåvan av livekonserterna förra sommaren, GULD!
tänker på er där hemma!
bilder från idag kmr, lovar.
erica ricke carlsson


mina bananchips..

..är nu slut :[ suttit här framför datan en stund efter att har kommit hem från jobb och hade en halv påse torkade bananchips som blev offer för en hungrig mage!
Blev jobb idag ändå trots jag var ledig men bara fyra timmar. Var helt okej, jobbade på Vestlia och hade fyra sällskap. En man från Göteborg faktiskt, kul m lite människor från västkusten! Idag hade vi en lång meny; två alternativ till förrätt och två till huvudrätt men bara en underbar hvit shokladeisparfait m mango och melonchutney och shokladeflarn till efterrätt :] mm.. lär oss menyerna som glosor en halvtimma innan gästerna kommer. rabblar rätterna och vinerna för oss själva till våra gäster kommer sen är det som ett prov när man väl skall presentera allt framför dom. men kul! trivs nu..
Imorgon börjar jag tolv och jobbar ett vanligt arbetspass till åtta, skönt!
igår fick det bli en sammanfattning av min dag och har nog en för idag också; sov ut till halv tolv sen blev det frukost uppe i daniels lägenhet m bella. Efter det iväg till gymmet, grymt fint väder idag så njöt varenda sekund när jag gick dit i skolskenet! blev samma pass som igår men utan övningarna på armar pga. att jag knappt kunde röra armarna när jag vaknade i morse, trodde jag hade fått kramp men var träningvärk :S efter gymmet blev det en promenad m Hanna, var meningen att vi skulle åka upp m heisen till toppen men den var stängd när vi kom fram så gick runt vid sjön istället. Tog med oss våra kameror, fick nån bra bild men Hanna fick fler, vill ha en bättre kamera elr en mobil m grym kamera! julklapp? Efter promenaden sprang vi nästan hem pga. fyllda blåsor. Blev att värma kycklingpaj för hann inte laga mat, perfekt mamma att jag hade med mig en paj upp. Har nu ätit två matlådor!
Gjorde mig iordning och gick sen m Hanna och Bella till Vestlia och jobbade, resten har ni redan läst :]
Ligger nu i sängen och skall snart sova när jag tröttnar på att skriva på datan.. alla springer runt i huset och blir nog utgång elr öl hos OK för dem idag, lite jobigt att försöka bli trött och somna när jag har rummet precis vid dörren där alla springer..
Har pratat lite m anna och kim nu precis, hemma är det fredag och fest! hoppas ni har det grymt för det skulle jag haft om jag var med! tänkte kolla med min pojkvän om han vill ha en skypedejt med mig snart, kanske på söndag för då är jag ledig igen! skönt med riktiga scheman nu m åttatimmarspass.
tänkte ladda upp några bilder från idag om det nu blev några bra?

Höst på Geilo betyder regn




godnatt
erica

hemmafru ?!

Har härmed blivit viceordförande i Lovisas egen klubb,förening vad ni nu vill kalla det för, för hemmafruar. Har idag tvättat två tvättar, städat toaletten, gymmat, handlat, lagat mat, varit på banken och fixat ett kontokort/lönekonto, färgat håret på Louise och sen gick jag på jobb klockan sju. Det var väl en bra sammanfattning på min dag.
Jobbade enligt avtal idag så OK, vår hovmästare OleKristian, ringde oss igår och sa att vi skulle komma klockan sju. Vi hade ett sällskap på 37pers som hade hyrt hela restaurangen och köket! de lagade sin mat själva i lag, hade fått grönsaker, fisk och tillbehör så lagade var lag en egen rätt. Under tiden serverades det öl efter öl och ett antal flaskor vin gick åt. Men detta fick Louise, Emma och Bella hålla på med för jag fick ansvar för att annat sällskap. Ett VIPsällskap på 11pers i vår "vinkällare" som egentligen inte är en källare utan ett rum precis brevid restaurangen. Iaf gick allt bra, presneterade mig själv som deras servitris för kvällen, menyn och rekomenderade viner till maten. De var nöjda och tyckte att vi var väldigt flinka jenter som servade dom under kvällen. Allt sånt här, att man får mer ansvar från hovmästare och restaurangchef och sedan att gästerna är nöjda när dem går gör att jag blir motiverad :] och det behövs nu. Har varit jobbigt att komma upp och jobba här igen, att säga hejdå till alla hemma och sedan försöka komma in i rutinerna här igen och allt skall vara som vanligt. Vissa dagar är värre än andra och nu idag har jag mått fint, haft mycket att göra ooch solen har till och med varit framme så då mår man bättre!
Nu har jag kört Louise, Bryndis och Bella till OK, dem skulle sitta där och ta några öl och sen gå till OffPist men jag orkade bara inte. Känner mig fortfarande trött och seg i kroppen, precis som igår. Har isttället gjort handpeeling med mina nya MaryKay-produkter som jag köpte av Frida när jag var hemma. Så nu har jag sammetslena händer :]
Imorgon är jag ledig och skall gå till gymmet igen. Louise och Bella har fått ett träningsprogram av Jesper som jag kände fungerade bra till mig också. Så kan använda det när jag är där och lyfter :] skall också försöka hinna med att sov ut.. kanske ska läsa en av de sex tidningarna som mamma köpte åt mig när jaag var hemma? elr HN som jag fick med ett brev från Grace för någon dag sedan. Det har jag också gjort i dag förresten, skickat brev till Grace! Jag gillar brev, bästa som finns när jag går till brevlådan och det ligger ett handskrivet brev till MIG där! så skicka gärna brev, kärleksbrev, foton, ja vad ni känner för till mig; 
Thon Hotel Vestlia Resort
Bakkestölvegen 81
N-3580 Geilo
Norway
Nej nu skall jag försöka sova så jag får några timmars sömn iaf..
men ville också nämna att jag tänker på min familj, IrenPanik, Hönspappa och men lillelillebror niclas! ni betyder väldigt mycket!
kim,
anna
och
lovisa
jag tänker på er också. ni är saknade!

eran erica

höstferie

Ja höstlov har dom så norska barnen nu, har haft en del på Vestlia i dag som har sprungit mellan lekrummet och restaurangen för att dricka vatten. Hade bara ett sällskap på lunchen idag men hade jobb m att duka upp bord till 50pers istället. Allt gick bra och idag fick även jag träffa vår nye servitör Samuel. En skön kille från Sverige som har jobbat inom restaurang länge och kan mycket m viner mm vilket är skönt eftersom jag inte kan så mycket. Lär mig hela tiden och idag hade jag och han vinprovning på våra husetsviner. Var intressant och jag börjar faktiskt känna olika smaker som kola, blommigt och fruktigt mm. Kul! allt detta gör mig mer motiverad jag nu känner jag att bara jag kommer in i rutinerna här på jobbet så kommer allt gå lättare, såklart saknar jag er där hemma fortfarnade men ju mer man känner sig hemma här så är det lättare att inse att man kan faktiskt leva utan sina bästa vänner och älskade pojkvän några månader för dem finns där för mig när jag kommer hem sen!
Hämta post idag, fick yttligare ett brev från Grace m en HN och ett brev. Så nu efter två skickade tidningar skrev jag ett efterlängtat svar som jag skall posta imorgon när jag skall till sentrum och köpa toapapper :]
Jag jobbar enligt avtal imorgon vilket innebär jour. Blir inringd och skall förmodligen börja vid sju på kvällen m bella och louise.
Nu är Hanna och Maria hos en tjej som jobbar på spa och kollar på film, jag har duschat och skall gå och äta en macka och sen gå upp till daniels lägenhet som bella och louise nu har tagit över när daniel är i Spanien några dagar. Det blir förmodligen lite film och sen godnatt!
tack för att ni finns!
erica


onsdag

Är det verkligen onsdag, fick kolla en extra gång innan jag skrev rubriken. Ny dag idag och nya tag!
Gick upp lite tidigare för att hinna ta det lugnt och duscha. Har satt på lite Hassle och snart skall jag äta :] såg precis att Hanna gick till Hestesentret, hoppas att hon får en bra dag där trots att det rgenar..igen.
Jobbar på Vestlia idag om jag inte har sagt det, fick byta tid m Jesper som nu jobbar som intruktör på gymmet också så jobbar från tolv till åtta. En normal arbetstid, äntligen.
Skall gå till jobbet lite tidigare för att kolla min post och kolla upp priser mm till ni som vill komma upp under vintern! sen måste jag köpa toapapper också, när jag kom upp var allt slut :s haha.
Nu blir det mat!
kärlek
erica

ny dag

Är hemma från jobbet och ligger i sängen m datan i knät och lars winnerbäck på lagom mysig volym. Att jobba på Leo var kul, nytt och gjorde att jag knde mig välbehövd. Hade inga förbokade gäster men första ramlade in vid halv sex och därefter hade jag sju sällskap till. Allt gick bra, hade min lilla fusklapp i fickan m vinerna för kvällen så jag klarade mig galant. Kom ifrån Highland vid halv tolv så bella och louise ville ta en öl men jag orkade bara inte, är slut i både kropp och huvud..
Har fått en ny restaurangchef nu och har därmed fått andra tider när vi jobbar; frukost, lunch eller middag istället för frukost och lunch eller lunch och middag. Kortare och intensivare pass som passar mig bra :]
Kommer jobba tolv till åtta imrgon sen löper dagarna bara på. Är ledig fredag och söndag och då skall jag följa m hanna till hestesentret för att se om också jag kan få hjälpa till lite där i utbyte mot gratis turridning mm. Perfekt när man inte har något att göra i ett regnigt och lagom trevligt Geilo!
imorgon är det en ny dag och även om jag saknar vissa människor där hemma väldigt, väldigt mycket så kommer den dagen på jobb bli lika bra som idag!
tänker på er
erica


tillbaka till ett regnigt Geilo

Efter en tio timmars resa m tåg, buss, och nattåg var jag framme i Geilo halv fyra i natt. Knuttis var snäll att hämta mig på stationen, skulle aldrig orkat bära allt till hestesentret. Hade packat ner allt i Kims backpackryggsäck som därmed vägde ton, hade också med mig en väska som handbagage, dataväskan och en frysbag m mammas kycklingpaj. Var lite tufft att bära runt på allt på stationen i oslo innan jag kom på tåget men väl på plats somnade jag som en stock och vaknade precis innan geilo.
Hann med en bonusdag hemma för tåget gick inte för än halv fem. Var skönt att bara ta det lugnt, ligga i soffan m Kims armar runt om mig, äta bullar m Kim och Lovisa, packa utan stress mm.
Men att säga hejdå till alla igen var inte det lättaste. Har fortfarade tårar i ögonen och en klump i halsen för jag åkt upp. Kände väl inte dirket något sug för att åka upp igen. Är väldigt hemmakär och att jag fick träffa alla som är så sknade gjorde det inte bättre när jag skulle åka igen. Blir säkert bättre när jag har kommit in i det här uppe igen men tills dess är det tufft och tårarna faller ofta på mina kinder när jag tänker på er där hemma!
Idag regnar det här så jag sov till tolv.. beövdes eftersom jag skall jobba till ett i natt, skall vara på CaféLeo och har sju gäster själv. Vet inte hur det skall gå eftersom jag aldrig har varit där innan men får åka dit och träna in viner och meny lite innan jag börjar så löser det sig :]
Har packat upp allt och ätit en bit av kycklingpajen, tänkt på alla där hemma. Det är väl det jag har hunnit med idag. Nu tänkte jag tvätta lite om tvättmaskinerna är lediga och sen duscha och göra mig iordning för jobb. Åker m Kerstin ner till Highland m Louise sen, tack och lov för Kerstin när det regnar!
eran erica

Du gör mig hel, saknar dig Kim

en vecka gjorde mig hel

Jag får väl be om ursäkt för en ganska dåligt uppdaterad blogg den sista veckan. Var spontan och åkte hem till västkusten i söndags så har inte kännt att jag vill lägga min dyrbara tid här hemma på att blogga men nu får jag väl uppdatera lite.
Åkte som sagt i söndgs hem m Kim efter en underbar helg tillsammans uppe i Gielo. Tog tåget vid tjugo i två efter att ha köpt med oss fyra påsar Smash! till våra nära och kära där hemma. Vet inte om jag har berättat om Smash! men det är ett snacks i norge som tydligen bara finns där. Är snacksen Amigos som är doppade i choklad, simpelt men GOTT.
Vi kom hem till varberg vid ett på natten, överraskade mamma och pappa som var en aning shockade över att deras dotter plötsligt stod i sovrumsdörren mitt i natten. första komentaren av mamma var; men vad gör du här :o varför är du hemma? OCH hur kom du in?
På vägen hem planerade vi också lite överraskning för vännerna, skickade iväg några sms att de skulle befinna sig hos kim på måndagskvällen då de skulle få sina saker som kim hade fått medskickat från mig. Vissa var lite svårövertalade men blev en hyffsad lyckad överraskning tillslut. Hade lagat mat, åt ost och kex, fruktsallad och hade bara allmänt trevligt. Var nog inte en tyst stund :] skönt att få träffa alla igen.
På tisdagen blev det pajbakning m mamma som var ledig, blev kyckling paj m bacon, purre och ost, en misslyckad tacopaj och en äppelpaj m knäcktäcke som efterrätt. Detta var också sista kvällen innan pappa åkte till Budapest, trevligt och gott m paj!
Onsdagen spenderades i Kungsbacka, gick upp tidigt och åkte m Kim till gymmet. Skönt m lite träning men har tappat väligt mycket muskler sen jag la av med volleybollen för ett år sedan så är väl ingen boost för självförtroendet att gå och lyfta vikter just nu men det gick bra och älskar verkligen gymmet där uppe. Tv i crosstrainern, riktigt snygga lokaler, dusch mm. och så sjäklart att jag har tränat där gratis denna veckan. Efter gymmet blev det grötfrukost, kim visste etts tälle där man fick gröt, ägg, macka, juice för 40kr. Rena rånet för en van norgehandlare! Kim började jobbet vid tio och då tog jag bilen till Kungsmässan, skulle göra några köp bla. linnen till jobbet, träningslinne mm. Men blev en del fler saker; en grymt fin skinnjacka från Zara m ull i kragen, en sjal och proffsspray från H&M, en svart väska och ett svart stickat pannband från Lindex, ett ganska likt sickat pannband i gräddvitt från Indiska, en rutig höst skjorta från Gina. Tror det var allt ;] var självklart tvungen att ta en fika på EH också, blev en latte  och en marsmellow chunk cookie fast utan lovisa vid min sida..
Åkte tillbaka till TeamSporta vid ett och lunchade på ett Thaiställe innan jag körde hem. Lyckad dag som avslutades med härlig middag m trerätters hemma hos familjen andersson tillsammans m dan och emma! skönt att träffa även dessa saknade personer!
Torsdagen var redan fullbokad i måndags, blev en dag på stan m Lovisa, lunchade och gick runt på stan innan vi åkte hem och gick på promenad m Jumjum. Du vet att jag har saknat dig och var en efterlängtad dag m dig i torsdags! på kvällen träffade jag anna på campino, satt och pratade innan vi gick till Hemmakväll och köpte var sin påse godis som vi tog med oss till Johnny där det var hockey m kim, johan, svante, dan, daniel och andreas. även detta en lyckad dag!
Igår var jag med Kim på gymmet igen, med lagom träningsvärk i kroppen körde vi på igen och jagkan säga att träningsvärken har inte blivit mildrare efter det. Åkte hem till mamma och bakade ännu en paj som jag tar med mig upp i matlådor :] perfekt när man är slutkörd efter ett dubbeltpass på jobb. Åkte till Andreas och Daniel på kvällen och kollade på film, åt godis och hade mys i soffan..
Idag har jag, mamma och niclas varit i Bua os mina kusiner och även hos min kära mormor, var också en snabb titt på kyrkogården och la en blomma på morfars grav. Var vädigt längesedan jag avr där och det känns alltid konstigt att åka dit, får en speciell känsla i magen.. är ett tag sedan han gick bort men känns tomt. Efter att ha varit där åkte vi iaf hem och nu lagar mamma mat, jag har beställt biljetter upp igen. Blir att jag åker på måndag vid fyra och kommer upp halv fyra på natten, bara att ladda m data, tidningar, godis :]
nu blir det fförfest hos gunanrsson en tjej som jag också har saknat sjukt mycket! efter det blir det väl oscars elr cheers, laddar för en lyckad kväll!
har lite bilder som jag tänkte dela med mig av men får bli en annan dag!
eran erica


var och såg när niclas tog emot sina fyra medaljer från friidrottstävlingar
m hans skola. GRATTIS

kärlek

hittade en byracka på vägen, lovisa satte den i koppel och sa att den
var hennes :o

gillar er

RSS 2.0