kräfta

är jag förvånad? ne. Efter kanske en timma av ren njutning i solen ser jag numera ut som en tomat, brandbil, kräfta kalla det vad ni vill. Men det är värt det; underbara dag, tack! var lediga båda två idag så jag hanna och Kairi gav oss ut i backen vid halv elva. vi var till och m i tid! Väl där, efter några min svettig promenad, fick vi en av säsongens bästa skiddagar. Ingen vind, sol, bra snö, varm choklad och så det där m solen. Satt och njöt m mina mackor och varm choklad mot väggen till skidsentret. Hoppas jag inte förblir kräftan carlsson här uppe utan att det lägger sig imorgon.
Efter en heldag i backen gick jag ut och gick, blev en lång runda och var inte tillbaka i lägenheten förän nästan två timmar senare. Kändes som jag kunde gå hur länge som helst, fick låna Haffis Ipod som gjorde stegen betydligt lättare m bra musik.
Men som straff för min power walk fick jag hosta när jag kom tillbaka, denna sitter i än och känns som att det är av en irritrande sorten som kommer hålla i sig ett tag till tyvärr. Men som tur är är jag ledig i två dagar till. Sen ett kort frukostpass på fredag. Efter det hoppas jag att hostan är borta för på fredag eftermiddag var det nämligen planerat att jag och hanna skulle ta en tur till Prestholt, början på vårt höga fjäll. Håller tummarna för att de liter av te och honung jag dricker varje dag hjälper!
Skall gå och lägga mig snart men lite prat m en saknad lovisa och anna hinner man alltid m. Tack för att ni finns.
bilder från dagen kommer, imorgon hoppas jag :]
eran erica

huvudstad

Haft tre underbara dagar i ett kallt men soligt Oslo; strosat runt, upp och ner på KarlJohan, druckit öl på HardRock, suttit på uteservering m ett champangeglas i handen, ätit en härlig hotellfrukost, ätit en underbar middag vid AkkerBrygge, hållt hand, gått in i butiker och snabbt ut igen pga allt folk och bara varit. Jag älskar dig Kim Andersson och ångrar inte alls denna helgen trots tom plånbok nu efteråt.
Efter några timmar på tåget upp till fjället igen m en störande förkylning som gjorde att jag fick be den stackars killen som satt utanför mig att resa sig upp någon gång i timman för att jag skulle kunna gå på toa och snyta mig. Blev lite jobbigt där ett tag när jag somnade.. Men jag klarade även denna tågresa, den sista jag gör den vägen förresten. Satt och tänkte på det på vägen, sista gången jag åker upp till fjället igen. För nästa gång jag tar mig härifrån kommer jag aldrig mer hit igen, då tar jag med mig allt jag har och njuter av vägen hem m pappa och hanna i en stor hyrbuss :] bara 2,5 veckor kvar!
När jag kom hem mötte Hanna mig på stationen m min dunjacka, tack! förkylningen skulle inte blivit gladare av att gå hem till Hestesentret i skinnjacka. När jag kom hem hade roomie städat hela lägenheten, tack vännen!
Så blev en lugn kväll, fick sova mina timmar som jag hade missat i helgen och vaknade idag kvart i elva. Guld. Ledig idag, gick och mötte hanna på vägen hem och handlade lite. sen blev det lunch, halv åtta hos mig, la in bilderna från förra festen, sen gick vi ut en promenad och nu sitter jag här och väntar på att hannas bröd skall bli färdigt i ugnen :]
Jobbar väldigt, väldigt lite dessa två sista veckorna. Endast sju pass, och inga långa sådana, längst i 6 timmar och jag inte kommer ihåg fel. Men gör ingenting för mig, mer tid till vänner, skidåkning, langrenn, spa, matlagning, fest, bakning, promenader i solsken, fika på mocca mm. Finns mycket man kan hinna m utanför jobbet!
Skka försöka spendera dessa sista dagar m just det ovan. skall njuta för snart är jag hemma igen och sju månader här på fjället är över.
Hade inget batteri på kameran när jag var i oslo, typiskt mig. så inga bilder tyävrr.
ses snart vänner
eran erica

spontan

tänkte bara skriva ett snabbt inlägg innan jag slänger mig i duschen för att senare omvanlas till en brud m den röda lackväskan som mamma skulle kallat det, temafest är på ingäng i geilo :]
Har haft ett av de värsta frukostpassen idag. alla kommer på en gång, roomservice i allt kaos, juicen tar slut, finns inte nog m knivar, står tallrikar och glas lite överallt. Och efter detta har man kvar att dammsuga den underbara heltäckningsmatten som nu efter några timmars frukost är fylld m korv, äggröra, snus, juice mm. mumma! men jag klarade även detta pass trots att jag fick stanna kaar någon extra timma för att just dammsuga..
Men det var ju inte detta jag ville berätta om i mitt inlägg utan jag vill bara tacka min familj och familjen eriksson för några underbara dagar i trysil. Blev ett spontant besök när jag fick ledigt (underbara sandra tog mitt pass). Åkte iväg efter jobbet ionsdags och efter månag timmar i buss och på tåg var jag framme! Fick en bra dag i backen men på fredagen blev det tjockt m snö. Så då fick det bli en hemmadag m skidor på tv och senare en god middag nere i erikssons hytta! behövde verklugen dessa dagar öven om det inte är långt kvar tills vi ses snart så var det skönt att träffa er för några dagar! ni är bäst så är det bara och det är när man träffar er och senare lämnar er som man märker att det är deet här man saknar, det är detta man inte har uppe i geilo. Men snart ses vi igen! tre veckor snart och dessa kommer att gå fort, det lovar jag! Jag och Hanna har mycket inplanerat som skall hinnas innan vi åker hem i april.
lite uppdatering i bilder hinns också med:

När man inte har pulka får man använda fantasin :]

Mamma och kicki, tack för att ni finns. Mamma jag skanar dig redan
du är bäst!

Har väldens bästa bror


eran erica

andas ut

Sitter och uppdaterar mig lite om vad som händer på västkusten. Warberg volley gjorde igår sin sista match i div.2 för att m säker serieseger nästa år gå upp till ettan! underbart killar. Skulle verkligen göra mycket för att fått vara på plats. 115 pers i publiken, lugnt rekord! det är ni värda, saknar er! Får se hur det blir m volleyboll när jag kommer hem. Saknar väldigt mycket att träna i ett lag! Men hörde också att Veddige damer hade gått upp i ettan, kanske skulle byta till den gröna tröjan för någon sässong? Warberg, fd. tandem volley, har inget damlag. Iaf inget jag känner mig motiverad till att spela i. Så vad säger ni gamla tandembrudarna, veddige till hösten?
Igår åkte familjen carlsson till trysil. Hoppas de får en bra vecka och att det inte snöar lika mycket där som det har gjort här nu i två dagar. Får ringa dem senare ikväll för att se hur de mår :]
Imorgon får vi träffa Hannas mamma och pappa som kommer upp inatt. Kommer bli några bra dagar m langrenn och mys. Även fast det inte är mina föräldrar blir man ändå posetiv och har något att se fram emot, härligt!
Ikväll blir det hemmagjord pizza m bla. mozzarella, roccula, champinjoner, paprika och soltorkadetomater. Gott, gott! efter det var det kanske tänkt att jag skulle gå ut men min kropp strejkar. Är slutkörd så skall bli skönt m en ledig dag imorgon. Som antagligen tillbringas m en sovmorgon, eller om jag är piss, en tur på slalomskidorna. Sen senare när hanna slutat jobbet blir det nog en tur på langrenn m Sundquistarna och något mysigt på kvällen. Sa till Jessica att jag kunde följa m henne till spinningen imorgon kväll. Jag som inte har satt min fot på Vestlia Gym på ett halvår! Så mys m familjen Sundquit lockar lite mer får jag erkänna. Får se hur det blir :]
Igår blev det en bra kväll som slutade m att Hanna var överlyklig för att Saade vann Melodifestivalen och jag knappt förstod vad de höll på m. Europa röstar på våra låtar? aja. Nu vet vi iaf vilken låt som alla, alla kommer nynna på ett bra tag framöver!
Nu har pizzadegen jäst i snart en timma och Hanna är snart hemma från sin promenad. Dags att jag tar tag i lite saker som skall göras innan vi skall börja m pizzabakningen :]
ha de, på jensyn
eran erica

tack

för en bra dag Hanna Sundquist! Har tillsammans gjort denna fruktade dag möjlig och till och med lättsam, känns underbart! Hade ca 190pers på frukost, ca 70 på lunch och fick strosa hem i vårsolen vid halv tre. Skulle jobbat till fyra men säger inte nej till några timmar hemma istället för att stå i halv panik och vika servetter. Gör allt för att må så bra som möjligt här nu!
Efter jobbet har det blivit några timmar framför datan och olika sidor för boende till paris. Dit jag, hanna, Lovisa och Karin åker i början av april. Har säkert sagt det innan men det kommer bli underbart!! Tittade även på boende till mig och Kim när vi skall mot london i sommar. Hittar lite hostel här och var men vill även titta på hotell, ifall det finns något i bra prisklass där också :] Kommer bli en bra vår och sommar detta, jag är säker!
Nu ikväll blir det raw food äppelkaka och sista avsnittet av Halv Åtta Hos Mig. Detta älskade program som vi följer slaviskt här hemma på hestesentret!
Men nu: ner till affären för inköp till pizzan som kommer bakas imorgon kväll.
tänker på er
eran erica

Överlycklig av tankarna på Paris o London

snö

igen.. började snöa så jag bestämde mig för att börja ta tag i dagen - tvättat en tvätt, diskat upp från igår, dammsugit. Sen hade jag en ikeakasse över så jag började packa ner de kläder jag inte använder. Halva garderoben försvann. Använder kanppt mina vardagskläder här uppe. Jobbar i jobbkläderna, kommer hem och byter knappt om förän efter duschen på kvällen och då blir det oftare till något mer soft. Så nu har packning äntligen börjat. För den 15e april åker vi! känner en otrolig lättnad över att ha gjort detta beslut. Jag och Hanna bestämde oss för att säga upp oss i onsdags. Har känt mig nere och haft konflikter på jobbet ett tag nu. Eftersom vi har varit här i mer än ett halvår (!) nu så har vi en månads uppsägningstid men denna månaden kommer gå väldigt snabbt! Har vår almenacka full m saker vi skall hinna med innan vi åker och kryssar av varje dag som går.
Kanske hinner m en tur på langrenn ändå för nu slutade det att snöa. Vi får se vart dagen leder. Skall göra mig iordning och äta lite innan jag går ner och handlar, igen?! yoghurten är slut igen. De har inga tetrapaket här utan små runda i plats.. som räcker till två portioner! uppdatera er snälla norrmän.
vi ses
eran erica

trött, osminkad och ovårdat hår. överlycklig!

fri

Efter några timmar frysande inne i kulturhuset i geilo gick sex tomma personer ut till bilen. Tomma på ord, shit vilken dokumentär. "Tårarna i Gaza" var den värsta dokumentären jag sett. någonsin. Så verklig, inkl. alla bilder. Inte någon bild som drogs bort från sönderbombade kroppar, skadade barn, lik mm. istället zoomade de in. Såg kanske halva filmen, resterande tid tittade jag ner i mina levisjeans. Bra att ha sett och det skapade en liten diskusion i bilen hem och även hemma i lägenheten. Den var väldigt vinklad och visade bara situationen i palestina. Men har du lust att se en verklig, rå och rörande dokumentär - Tårarna i Gaza.
Vaknade av mig själv idag och gick upp vid halv nio :] känner mig duktig. Dock har jag inte så mycket att göra idag; skall tvätt, diska, städa lite kanske, åka langrenn. Och sen när hanna kommer hem skall vi boka resan till paris :] lutar att det blir den 6e till 11e maj, underbart! Jag, karin och hanna. kanske lovisa skall äntligen få träffa vår egen madame Izabella :] langtar!
Sen ikväll blir det solsidan och äppelpaj á la raw food. Intressant livsstil som jaag inte visste något om innan jag läste marias bok om just raw food på svenska. Går ut på att du inte upphettar din mat, inte alls. Sägs att kroppen mår bättre då. Så nu provar vi lite. Hanna har försökt m några andra recept från boken som inte ahr blivit en sån succé för vi har ingen mixer. Men nu testar vi igen :]
Är som rubriken säger ledig idag, igen. Har varit ledig mån, tis och idag. Skönt. Hanna tog mitt pass isag så kan jag ta något extra när hennes föräldrar är här nästa vecka!
Så denna fria dag spenderas framför datan, nja. Skall snart ta tag i dagen.
Saknar er, ses snart
eran erica

gratis är gott

efter en lugn dag. skönt m lite jobb, trots dödstrött och mycket play efter jobbet blir det nu omladdning och gratisbio nere i centrum m tjejerna och emil. jag mår bra, tack! äntligen.
eran erica

nygräddade

firstprice baugetter i ugnen och härlig sovmorgon. ja, jag är ledig igen! skönt. Skall snart ner till highland för att få bort några tunga tegelstenar från mina axlar. Sen vidare till vetlia för prta m andreas som har hand om vår lägenhet, har blivit en del fel m hyra sedan vi flyttade upp hit. Efter det hoppas jag på att mina lediga tjejer maria och andrea vill följa m till Holms och bada :] ikväll blir det matlagning så man har matlådor till resten av veckan. Blir potatis och purjolökssoppa. Kommer bli bra !
Solen skiner fortfarnade utanför mitt fönster men inatt/i morse har det snöat så det yr en del snöflingor.. men bara det är sol som piggar upp är jag nöjd :]
jag saknar er där hemma, bara så ni vet!
hörs
eran erica

tisdag

en härlig sådan som hitills har spenderats i min varma säng, underbart! Skulle gått ut och gått en sväng men det blåser väldigt mycket, trotsar nog vinden ändå och tar en tur. När hanna kommer hem från jobbet vid tre blir det en tur till, fast på langrenn. Har varit ute i tre dagar i rad nu men denna gången blir det inte uppe på fjället utan tar milen runt sjön istället.
Måste berätta om turerna på fjället, först och främst tar man liften upp. Bara att stå m längdskidor i backen känns weired. sen upp i lifen, det går oftast bra på men att köra av är snappet svårare! vifftade så gott vi kunde till liftvakten att han skulle sakta ner farten mot avgången men ikke så hanna fick ett härligt blåmärke. Det gick bättre m vifftningarna igår då båda klarade sig i välbehåll. Väl uppe på fjället är det en underbar utsikt. Det är då man inser att vi bor i en fantastisk natur :] en bit upp på fjället, mitt i ingenstans ligger en liten stuga. Där serverar de självklart vofflor m römme (sur grädde som norrmännen har till allt och inget) men dom har också hytter och vandrarhem, restaurang och bar. Underbart att bara åka upp, även på sommaren och bo där över natten. mamma är du med mig? :]
Har varit sol här nu i några dagar, känner att våren börja komma. ingen snö på vägarna längre och solen värmer så skönt! är också ljust till ungefär sju varje dag och det blir bara längre. sommaren kommer närmare och jag älskar det!
Jag och hanna satt och tittade på boende och flyg ner till vår kära bella i paris. Om allt går som det skall och vår madame inte har några invändningar mot vårt val av hostel kommer jag, hanna och karin åka ner till France den 4e maj och stanna fem dagar :] kommmer bli bra! måste ha saker att se fram emot nu, så som detta, london m kim, sommar m vänner, 20års fest några månader försent..och förhoppningsvis palma m lovisa :]
Sitter och väntar på att min paj skall bli klar i ugnen, fått värma den där idag för vår micro där nere strejkar. Gud vad jag är glad att jag gjorde en paj för en vecka sedan. har haft matlådor varje dag och den blev himmlans god! grillad kyckling, för 29 nok på spar!! paprika, brockoli, svamp, riven ost och vispat ägg. Gjorde en grov botten också för att få lite matigare paj, nöjd!
Ikväll efter turen blir det bort till gulahuset för semlor och solsidan-maraton! guldtjejer :] kommer bli bra, men det bästa är att jag är ledig imorgon också!
vi hörs
eran erica

en vecka sedan

Har som sagt varit hemma och då, som valigt, blir det inte mycket uppdaterat här!
Men bättre sent än aldrig, uppdatering;
Underbar vecka hemma, och även innan dess, en bra helg m linus, thomas och kim här i Geilo.
Spendarede vecka m vänner på spa, på cheers, på stan, på EH, på systemet, i en soffa m ett glas bubbel i handen. Umgick även m min fina släkt och familj på släktkalas, på familjemiddag, i sängen i semla, på min 20årsdag.
Jag är så glad att jag har er alla, var väldigt svårt att säga hejdå för just den anledingen; jag har inga som er här uppe. Men även skönt att veta att jag har ju kvar er när jag kommer hem, om två månader! tack för det.
Och då är det äntligen vår och sommar. Blir en planerad sommar m paris, london, tylösand, palma? och självklart jobb på JC, skall bli skönt att komma tillbaka en stund. saknar er bland jeansen!
Här kommer några av bilderna som togs under veckan:

Thomas njuter av vårt underbara fjällväder

Linus lika så

Maria lycklig efter an underbar offiståkning i skogen m lössnö upp
till låren :]

underbara-rara-sara

Överlyckliga efter mitt livs andra offpiståk

älskade du

20års kalas m släkt och de bästa, glada miner !



Glömde nämna detaljen att jag lät mamma klippa av mitt hår sista
dagen jag var hemma, så från och med nu har jag snyggast frisyr i
Geilo och jag trivs till hundra! tack mamma!


Tack för att ni finns
eran erica

RSS 2.0