helg

En ledig helg som började i torsdags natt när jag hämtade kim halv fyra på Geilo station :]
Igår tillbringade vi en regnig dag på gymmet där jag äntligen fick gått igenom maskiner, träningsprogram mm. efter det åkte vi till Highland för bad och lite bubbelbad, mys. och om detta inte skulle räcka började det snöa precis när vi satte oss i poolen, jag som har längtat så!
efter bad och ett besök på Spar gjorde vi oss iordning och vidare till Sofias café och bar. underbar mat, vin och destert. har saknat så att bara kunna sitta och prata m någon som man inte bor och jobbar med. När vi kom hem var alla på jobb men det tog inte lång tid innan de kom hem och var laddade som vanligt för att gå till OffPist så så fick det bli; förfest hos OK och sen offpist. En lyckad dag och kväll!
Var tänkt att vi skulle åkt och ätit hotellfrukost idag morse men vaknad vid halv tolv och gjorde frukost på sängen istället, kollat på film och ätit godis. Godis från karamellkungen-påsen som kim hade med sig från anna och andreas igår, ni känner mig! tack så hemskt mycket, den kommer vara tom om nån dag..
Men efter några timmar i sängen så gjorde vi pannkakor och packade ryggsäcken, vi skulle gå på tur. Gick till en grillplats precis vid vattnet där man ser fjället som nu är snötäckt längst upp på toppen :]
Ikväll blir det troligen kinamat elr mat på Dr Holms, får se när vi blir hungriga efter att ha ätit fyra pannkakor var.. och imorgon åker han hem, känns skönt att han har fått se hur jag bor, jobbar, lever mitt liv här uppe.. även om det inte bara är fördelar. Men kommer vara tufft att säga hejdå
Tänker på er där hemma, på Angelica som har varit på uttagning till lucian, på lovisa som sitter och väntar på svar från jobbintervjun, på niclas som går på elbaslektioner i skolan, mamma pappa, linus. alla!
erica

lite blandade bilder från veckan

kortet som låg i godispåsen, saknar er underbara två!

Knuttis på OffPist i sin Onepice

våra glada isländare kände för att bryta arm



mina jenter


på tur;

friskisar



utsikt från vårt hus

salmiak

Jobbat två frukostpass nu denna veckan, kan inte hjälpa det men jag gillar det. Trodde jag aldrig! tjugo över sex var jag på jobb idag, då skulle jag varit död hemma men här är det knappt (nu skall jag inte överdriva, kanske inte alltid är såhär bra) några problem att gå upp ur sängen när klockan ringer halv sex. Två rostade mackor, på m jobbkläderna och iväg. Idag lånade jag louises Kerstin som även kallas safarijeepen, ja kärt barn har många namn. Var klar vid tolv och behövde inte duka för det var varken lunch elr middag i restaurangen.
Kom hem och tänkte lagt mig och sova, kroppen ville till sängen så jag satte på PS. I love you och försökte somna men ikke. Och en timma senare knackar det på dörren, mina lagom bakfulla grannar olsson o lollo hade vaknat och vi skulle direkt bege oss till Vestlia. Igår var vi på Highland och städade, GRUNDLIGT, i var enda vrå! så jag fasade lite att vi skulle göra samma prosedur på Vestlia idag. Precis så var det; städade diskmaskin, golv, tak, väggar, rör, restaurang, soffor, bakom diskmaskinen, luftventiler, you name it! Blev väl halvt drogade av alla Salmiakångor också. Men Nu har vi två glänsande hotell, ja elr iaf två glänsande kök/disk/restauranger/fönster till restaurang :] var kvar på Vestlia till sju. trött var ordet när jag kom hem till mitt lilla rum (som egentligen borde städas men just nu känner jag att just orken för att städa finns inte)
Satte på lite skön musik, tände alla mina fina ljus och mitt underbara luktljus från Voluspa m doft av choklad. Jag bestämde Skype-dejt m Kim, gick och duschade, gjorde mig en kopp te och värmde en fyst hemmagjord fralla. Efter dejten såg jag på ett avsnitt av Idol, gillar! Så det kanske blev en ganska lyckad kväll iaf?
Nu hoppas jag att jag slipper bli inringd i helgen så jag kan spendera varje minut m Kim för det är vi värda.
Är ledig imorgon och då skall jag ta tag i allt jag inte orkade m idag pga av trötthet; tvätta, dammsuga, damma, handla, måla naglarna. Vill bara ha en måbradag! sen blir det till att gå upp mitt i natten för 03.25 rullar tåget in på Geilostation. Kommer bli skönt, lättande och underbart att kännaa hans värme!
Blir troligen en väldigt planerad helg m golf, gym, spa ? , promenad, middag, utgång mm men längtar!
Nu skall jag försöka sova även om det är sjukt lyhört i den här hyttan. hör vartenda steg från maria och jesper som bor ovanför, hör vartenda ord som sägs utanför dörren, när varje bil kör upp på uppfarten. Ja, allt är som hemma!

PS I love you var förresten första gången för min del. väldigt bra fast blev helt förvånad när den tog slut efter en timma? elr var det kanske tankafett som hade gjort en kortversion bara för mig? aja, just nu gillar jag feelgood filmer och musik. Mycket Håkan från För sent för edelwiess och Melissa Horn.

tack för mig, godnatt

snart torsdag

Har jobbat frukost idag, gick till Highland halv sju i ett nollgradigt Geilo, m vantar, halsduk och vinterjackan. Slutade 6 timmar senare och då gick jag hem i endast arbetskläderna. Kontsigt väder men gillar det och snart kommer förhoppningsvis snön. Förra året var det vitt första oktober, alltså om cirkus två veckor!
Men innan dess skall jag få träffa min Kim och troligen er där hemma också. Lågsäsong var ordet! har bara busslass som sover på Highland över natten, äter middag och frukost och sen är det tomt igen.. Har som sagt mycket övertid att ta ut också så förhoppningsvis blir det ett par dagar hemma på västkusten : D
Nu sitter jag och gäspar i min säng, vet inte om jag skall lägga mig och somna elr gå en promenad i det fina vädret. Gillar att jobba frukost för då har man hela dagen ledig sen men min kropp vill inte vara med idag, blev seg nu när jag kom hem. Får lätt blodsockerfall, eller headrush som Lisa skulle säga, här uppe också, tunn luft kanske?
Borde städa lite också. och tvätta. men lägger mig nog en stund istället!
tack för ni läser även ett ointressant inlägg som detta
erica

söndagsrosé

Sitter här m ett glas rosé och skall snart gå in i duschen, ikväll blir det en välförtjänt utgång m alla på hestesentret. Fick bli rosé för i norge har de tydligen inte försöljning av alkoholhaltiga drycker på söndagar så blev ingen efterlängtad kall öl.. annars helt okej att kunna åka till Spar för att köpa öl och cider :] om man undviker att ha tomt lager på söndagar då..
Idag har jag varit ledig, kom hem ett igår efter en bankettmiddag för DnB Norge på 100 pers. Allt gick bra och alla var nöja och hyffsat runda om fötterna när de gick upp till baren efter en trerätters. Alla uppskattar att vi är svenskar och tycker detta är väldigt trevligt, så trevligt att de bjuder oss på efterfester på hotellrummen, wey!
Nu denna veckan som kommer, kommer jag inte jobba mer än två pass! skall byta m olsson så jag slipper jobba i helgen också för då kommer ju min kim hit och jag hoppas kunna umgås så mycket som möjligt med honom, golf, SPA, promenader, mys och bork m olsson!
Hörde att det var en lyckad utkväll igår för er där hemma, saknar er otroligt mycket och hoppas att vi ses snart!! Nu är det min tur att ha en lyckad kväll, vi hörs!
erica


fredag, igen.

Det går fort nu, har varit här i tre veckor i morgon. Har lärt mig jättemycket och lär mig hela tiden mer. Trivs i Geilo, var ute och gick innan och bara älskar naturen, låter kanske klyschigt men är snt. Fjällen runtomkring och sjön klarblank nere i mitten av dalen.. börjar bli höst här nu, löven är guldbruna och det börjar bli frost på morgonen, nu väntar vi bara på snön!
Om en vecka är jag troligen den lyckligaste flickvännen på jorden, då kommer kim upp och vi får hålla om varandra efter en månad <3 saknar han otroligt mycket, vissa dagar är värre än andra självklart men han finns alltid i mina tankar. Har också världens bästa vän hemma, sju timmmar ifrån mig. Lovisa jag saknar dig, bara att få prata om allt och ingenting!
Nu blir det kyckling faitas och ikväll jobb på highland
erica

dinkelmjöl

Bakar m Hanna ! blir tre olika bröd; ett m massa olika fröer, lingon och mandel. Ett m kli mm och det sista m russin. Rena rema bageriet på Hestecentret idag! det gillar vi, dagens komentar av Hanna; "gud vad härligt det är att krama deg, speciellt när den är varm" mmm, gott! haha
Ikväll var det meningen att vi skulle ta det lugnt, laga lite kycklingFaitas och se på film men blir möte m Pål och Ludde på Peppes Pizza istället, känns som det behövs att ha ett möte nu efter två veckor på jobb, ventilera lite tankar mm. Skall bli kul att träffa Pål också som är chefen över båda hotellen, har bara träffat han en gång men hört att han är en skön typ :]
Sov förövrigt till ett idag och var helt borta när jag vaknade, åt frukost framför vår fungerade TV och sen ringde jag min kära pappa, skönt att höra att allt är bra där hemma. Trots storm och regn! saknar min familj :]
Nu kallar bakningen!!
ricke





ledig

HEJ
här flyter allt på, börjat träna, laga mat, jobba under normala omständigheter mm.
I går var jag och Bryndis tillsammans i restaurangen på Vestlia, allt gick bra och Daniel var där som  en trygg skugga hea tiden. hade 14 pers från en pensionärsförening. Jättesöta små tanter och gubbar och gick runt och var glada åt att jag var en sån söt svenska. men det hör du säkert ofta sa dom ;)
Sen var det bara att gå upp när klockan ringde på halv sex, var frukost på Vestlia som kallade.. Var själv med tanterna och gubbarna och de stekta pannkakorna som torkade efter fem minuter, mmm. Gick hem vid halv tolv efter en helt okej personallunch. Sen tillbaka till Vestlia för spinning halv sex, ett bra pass m ett gäng 40 + kvinnor och tjoar och hejar tillsammans, skönt gäng!
När jag kom hem hade Jesper och Hanna bakat bröd, GOTT! sen blev det middag med lollo; fläskfilé m båtpotatis, pepparsås och vitlöksås och sallad!! satte på Idol efter det och poppade popcorn och tog lite av min lösgodispåse - en perfekt kväll
Har lite att ta igen tydligen på jobb, men är ju forfarande lärling!
imorgon är jag ledig, skönt. skall baka lite bröd, åka och handla, tvätta och kanske ta en skön promenad om det inte regnar!
tack och godnatt
eran erica

free

en ledig dag ! har hunnit med en del, städade i mitt rum, handlade mat och lagade pastalåda som jag sen frös in - perfekt med FRYS! tog också en tur med bella i sentrum, gick till mocca och tog en fika, köpte present till Bryndis och fynadade på kyrkans secondhand :] shoppade verkligen loss och köpte en del till boende, bla. en lampa till köket och dukar, ljuslyktor mm. hittade även några fynd till mig själv! efter det gick jag, Bryndis och Haffi till gymmet, gjorde mitt första sykkelpass på Geilo som gick bättre än förväntat. Är skönt att komma igång igen och att gymmet och lokalerna är helt nya är bara ett plus, satte upp mig på reservlistan för sykkel på onsdag igen. Nu har jag ätit och skall snart göra mig iordning för ikväll då vi skall fira vår isländare, kommer bli bra!! imrgon jobbar jag på Vestlia kl.18 och dagen efter det kl.07 men är laddad för jobb nu när man har haft några dagar ledigt, eller iaf halva dagar ledigt.
Tänker på er där hemma och längtar tills louise kommer ikväll för hon har med sig min vinterjacka och en del andra saker som jag saknar här uppe som mamma och pappa har fixat! TACK
nu skall jag fortsätta lyssna på skön musik och tillbringa lite tid framför spegeln!
kärlek /ricke


mina fynd, äggkopp och sköna glaskoppar för 60kr. jag är nöjd!

på tur

Joggade ambitiöst ner till Vestlia m Hanna som sagt men väl framme får vi reda på att gymmet stänger tre på söndagar! TRE :O när alla hurtbullar på Geilo är lediga och vill gymma?! men detta stoppade inte två peppade, utlvilade tjejer så vi bestämde oss för att gå på tur istället. Under färden fick vi vara med om både regn, sol och vind men trots det osäkra vädret var det en lyckad tur. Geilo är för många ett vinterparadis men måste säga att det verkligen är fint här på sommaren också, här kommer lite bilder för att bevisa det och att vi har varit ute på min första "tur på fjellet"

hittade en av hurtbullarna i Geilo på stigen

lingon någon?


känner ni inte suget efter att komma upp och slå några hinkar på vår
egen golf range?!

tyvärr är den ikke i bruk

Fjern hundemökket efter dig!


tog oss en walk till beachen

here it is ! enjoy

På Geilo har de inte bara en egen beach utan också en egen åpen
camping som har varit en storkiosk och en grill men tydligen inte längre?

Nu blir det dusch och senare kanske lite film m tjejerna. OCH vi har fått utökning på boendet; Jasper och Maria. välkomna !!

tidsuppfattning, vad är det ?

Alarmet gick på halv sex i morse, då var man lagom pigg på att gå upp och jobba, mycket pga. för lite sömn trots att jag gick och la mig tio. Kunde inte somna för varje gång jag var på väg in i drömmarnas värld är det någon av mina kära roommates som kommer hem, går ut och röker utanför mitt fönster eller springer iväg till OffPist. Jobbade frukost m hanna iaf, allt gick fint, soft att jobba frukost för då kan man komma hem i tid och ha resten av dagen ledigt. Hade 50 gäster från Kina/Japan idag; en ny upplevelse. Okej att jag vet att man dricker mycket te i Asien så tepåsarna tog ju slut var femte minut men inte nog med det, de had emed sig sina egna termosar m te också som de hade som en backup brevid tallriken :] fick också uppleva de konstigaste kombinationerna som man kan äta till frukost; müslii m hett vatten, äggröra m sylt mm. lärde iaf en snäll dam att tacka för maten :]
Ikväll är jag forhoppningsvis ledig om jag inte blir ingringd så jag och hanna skall till Vestlia Gym och kolla in det sen blir det tårtbakning för vår kära Bryndis fyller år imorgon! blir troligen en helig svenska kladdkaka!
Just nu sitter jag i min säng och är mätt av den goda wooken jag lagat till mig och olsson, tar mig en "Smash !" mellan hellström-låtarna..
kärlek till er


softa bananer

lyssnar på Softa Bananer gjord av självaste Lovisa Halldén, har sett på The Holiday och gråtit en skvätt, det sista lödgodiset från Sverige försvinner nu medans mina fårulltofflor värmer mina fötter. regnat hela dagen och har inget bättre för mig att sitta här och skriva, gillar det mer än vad jag trodde. när man har tiden att sitta här tänker jag passa på :]
Alla andra är på jobb, de ringde in oss i sista minuten idag också men bella ställde upp eftersom jag skall jobba frukost på Highland imorgon. TACK för det vännen!!
När alla är borta känns det ganska tomt i huset, 15 rum står tomma och det enda man hör är regnet utanför fönstret, det är då man börjar sakna de man har hemma;


Kim
Du är en del av mig och du finns alltid i mina tankar

Lovisa Det finns väldigt många fina ord för att beskriva sin bästa
vän! jag är glad att jag stal dig

Anna Är så glad att jag har fått bli din vän! du betyder

Självklart tänker jag också på min älskade mamma, pappa och bror! ni är underbara och betyder även om det kanske inte alltid sägs tillräckligt ofta.
Vill också nämna familjen andersson som nu har varit en del av mitt liv i över ett år, ni betyder väldigt mycket och jag hoppas att ni kommer upp och åker skidor, dricker och äter gott och umgås lite med mig i vinter!
Har också ett skönt gäng som ofta befinner sig på cheers när alla är hemma, ni finns också i mina tankar!

eran erica

lärlingar i ett regnigt Geilo

HEJ!
sitter och lyssnar på skön musik, har ätit frukost och kollar ut på ett regnigt vinterparadis.
Skulle varit ledig hela dagen igår men blev inringd för att jobba på Vestlia på kvällen, kändes helt okej för hade livat ut mig ganska bra och var laddad för jobb igen. Jobbade m Daniel o Knuttis i köket :] gick ganska bra, börjar bli en hajare på att öppna vinflaskor snyggt framför gästen och att skänka vin är en baggis. så kul att se att man lärt sig så fruktansvärt mycket bara på en vecka!
Idag hade jag tänkt att gå ut och ta en promenad men eftersom regnet öser ner får det bli lite tvättning och film istället, skall också ha skypedejt m kim OCH måste ju uppdatera er med att vi har fått en frys! :D


Halvar och Bella med vår nya kärlek

Nu skall vi ner till affären och handla m Knutis och sen blir det tvättning!
take care !

fredag

Som sagt ledig i tre dagar nu och har väl sovit bort det mesta av denna dagen, vaknade kvart över ett. Är fortfarande lite seg och skulle kunna lägga mig och sova nu igen. Men istället sitter jag här i min knarrande säng som olsson förövrigt pajade för en stund sen, men ingen större skada skedd för det är fixat igen :]
Idag var det planerat att vi här på Hestecentret (vårt personalboende) skulle besöka Nils på golfbanan men vädret är inte det bästa, är regn i luften och akllt så vi stannar inne istället och laddar för ikväll för då är det inflyttningsfest på ovanväningen hos Iceland.. tänkte ta en tur till gymmet men blir nog att jag stannar här istället, om jag inte får väldigt dåligt samvete och springer dit en stund!
Igår åkte Louise hem till kära Sverige, har blivit sjukskriven för en inflamerad fot stackarn MEN detta betyder att hon kan med saker som jag saknar när hon är hemma. för exempel min vinterjacka som jag trodde att jag inte behövde nu den första tiden. Men det ångrar jag, när man går till jobbet kvart över sex är det nästan minusgrader sen är man inte ute på hela dagen då det är varmt utan gå hem igen vid två på natten då det har gått tillbaka till minusgrader igen. så snälla mamma och pappa listan på saker jag vill ha med upp kommer lite senare idag :]
Igår kväll fick jag äntligen pratat med min underbara pojkvän, we <3 Skype. efter det åkte vi till ludde och tog nån öl och gick hem i regnet.. denna säsongen kommer bli GULD! kommer vara vi nio som är här nu till i november då resten av säsongarna kommer, vi är kärnan!

välkommen hem till mig

tänkte uppdatera er med lite bilder från mitt nuvarande hem :]


en knarrande 90säng, allt är som hemma


turkos !


hörde att man vara tvungen att ha med sig minst 14 par skor för att
kunna jobba på Geilo, så jag hade inget val


saknar


tillfälligt skafferi i en gåkås kasse






tacos första kvällen, efter det har det blivit hotellmat för hela slanten


fördrev några timamr i sentrum m bella, tog en kaffe i solskenet


En början på något nytt

Trodde aldrig jag skulle börja skriva blogg men det underlättar mycket nu när man inte befinner sig hemma i varberg, mamma och pappa främst kan nu här se hur jag har det, se alla bilder mm istället för att skaffa facebook och sitta och klicka runt där :D så here I go:
Har nu varit i Geilo i över en vecka, snart två. Jobbar som lärning denna säsong på två av Geilos störtsa och finaste hotell: Vestlia Resort och Highland. Kommer vara här till april och under tiden kommer vi hinna med att vara två månader inom varje område på hotellet; servering, reseption, konferens och städ. Är verkligen en dröm för mig detta. jobbar hundra meter från backen, har gratis boende, gratis liftkort, mat, internet mm. Men samtidigt tog det emot lite att ta beslutet att komma upp, har en underbar pojkvän där hemma, fantastiska vänner och speciellt en lovisa halldén som alltid kommer stå mig nära var vi än befinner oss i världen och sen har jag självklart en hönsmamma och hönspappa hemma som inte är sena med att oroa sig :) jag har även en lillebror som jag saknar och kommer sakna väldigt mycket, detta är förta året på gymnasiet för honom och jag önskar han all lycka!!
Första veckan på jobb här har varit intensiv, jobbade 72 timmar på fem dagar vilket är det dubbla jag skulle jobbat egentligen. har varit tufft och alla går verkligen på den sista bensinen.. men alla komplimanger och allt beröm vi har fått har vägt upp mycket. och nu är jag ledig tre dagar, kommer tillbringa dessa dagarna i min säng och ta igen all sömn som jag har mist denna veckan!
lovar att skriva så mycket jag hinner!
/ ERICA

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0