sverige imorgon

Har haft en bra dag på jobbet m dukning och trevliga gäster :] kom hem och åt upp allt julgodis som fanns kvar i skålarna sedan igår, bra erica! ont i magen och helt uppsvälld skall jag nu börja packa och göra mig iordning för att resa hem imorgon. Ofattbart att jag är hemma om ett dygn!
Hade lite beslutsångest över vilka kläder som får följa med hem men Hanna fick mig att bestämma mig för vilka klänningar det blir 23e och julafton :] vill inte ha med för mycket hem, måste ha plats m saker upp igen! Blir iosf en extra väska ändå m alla julklappar som skall m till de nära och kära där hemma!
Men nu blir det till att packa, duscha och somna så tidigt som möjligt för jag skall upp till frukostpasset imorgon klockan sju! Men min sommarfavorit Dancing in the moonlight hjälper mig att hålla uppe humöret

god jul
erica

dan före dan, före dan, före dan, före dan, före dan

Har precis gått upp ur sängen, vet inte vad det är med mig här uppe men kan sova hur mkt som helst och ändå vakna och vara trött. Men nu är jag uppe iaf, julsånger på spotify och snart frukost. Får bli en blandning av champinjoner, bröd, ost, paprika, sylt och smör.. borde äta upp mitt kylskåp nu innan jag åker så jag inte kommer tillbaka till en illaluktande hylla..
Ikväll är det dags för hestesentrets julafton. Skall iväg och köpa ägg m tillbehör senare. Kommer bli en lyckad kväll m julbord och julklappsleken som senare går vidare i Sverige-Danmark tema på OffPist! laddad.
Men nu, frukost!
erica

en trött erica

snö snö snö

Har inte kunnat skriva på nån dag, vet inte vad som hände m blogg.se igår men gick iaf inte att logga in på min blogg.
Blev iaf en mysig och efterlängtad catch up m nils, satt och tittade på bilfer och fick höra en del historier som hade hänt under resans gång.
Igår blev det skidor i -20. Vi har ingen termometer här på hestsentret och både jag och maria kände inte att det var så kyligt men väl ute i backen bet det skönt i kinderna. Blev sex åk och sen satt tre förfrysna själar sig i bilen igen. Åkte till gula huset och smakade av deras rester från julmaten. Vi firar julafton lite olika här uppe; gula huset i torsdags, vi på hestesentret imorgon och ni normala människor den 24e.. det blir vad man gör det till, har ingen tid att fira den 24e för på är alla på jobb. Så imrgon laddar vi m julmat och julklappsleken! Får bli lite julstädning nu också. Alltid en överraskning hur det ser ut i köket och vardagsrummet när man kommer upp på morgonen.. idag blev det frukost på sängen, orkade inte sitta i kaoset.
Ikväll blir det jobb men innan det blir det till att pulsa genom all snö bort till Highland för att se semifinalen i handbollen m gula huset :] började snöa igår kväll och har inte slutat så ligger det kanske 30cm nysnö och kommer bara mer och mer, det gillar vi! blev dock ingen skidåkning pga av det. men men, har en hel säsong på mig..
Skulle slagit in julklappar nu men har varken tejp eller inslagningssnöre, får bli julstädning och packning istället. För på tisdag åker jag hem :] guld!
god jul
erica

hittade lite bilder från när jag precis hade klippt mig, börjar bli långt nu. Mitt hår växer sjukt snabbt här så får kanske bli ett besök på clipzet när jag är hemma. men här är iaf bilderna för er som inte har träffat mig på senaste:




julafton?

Har denna vecka insett att det är julafton redan nästa vecka, självaste julafton. Overkligt. Har gått omkring i ett överpyntat hotell i en månad, ätit choklad av min chokladkalender varje dag och julstädat men har egentligen inte fått någon julkänsla alls. Konstigt men blir väl ingen riktig jul om man inte är hemma, klär granen, ser mamma stressa omkring i huset, slår in det sista julklapparna natten innan julafton och om man inte får vakna och gå upp på julafton, se granen lysa upp huset och öppna klapparna tillsammans m världens bästa bror. Vilken tur jag ahr då, för jag kommer hem på jul! Var helt inställd på att vara kvar bland julborden på Highland över jul men så för tre veckor sedan så kom det upp en önskelista över hur man ville jobab över jul. Jag frågade då min chef om de behövde alla servitriser då och någon vecka senare fick jag ett svar som fick mig tårögd. Så jag åker på tisdag den 21 och åker upp igen på natten till den 26e. Känns hur skönt som helst.
Blir som vanligt en hektisk julafton;
Får vakna hemma och öppna några klappar på morgonen innan Kims familj kommer och hämtar oss för att åka ner till Tylösand, Frösakull och äta jullunch hos hans faster m familj. Kommer bli hur mysigt som helst! Efter det blir det troligen Kalle hemma på Björkliden i Veddige. Efter det vidare själv till Åkerlindarna, får där äta mig tjock igen. Där blir det ännu mer paket och får träffa olssons och mormor :] saknar er alla!
Blir kanske en natt i veddige om mamma och pappa är snälla och släpper av mig där på vägen hem. Kommer bli lyckat!
Vet inte riktigt vad jag kommer att ha på mig än. Köpte en ganska enkel klänning på H&M när vi var i Kongsberg, blir troligen den för jag har inte pengar till att köpa en ny..
Idag är jag ledig och skulle åkt skidor just nu. Men när jag vaknade av alarmet klockan tio snöade det i Geilo och jag och emma bestämde oss för att vänta lite. Efter två timmar blev det nästa försent att först gå och hämta ut mina skidor som har varit på reperation och sen gå tillbaka för att åka på Vestlia. Skall hinna m att gå till banken och handla lite julklappar också. Så borde ta tag i denna dagen nu och ta på mig vinterkängorna och gå iväg till byn.
Ikväll blir det en kväll hos Nils, elr här på hestesentret? skall iaf få prata lite m killen som har varit i USA i några månader nu. Kommer bli lyckat. Tänkte om jag orkar att jag skulle baka något för att ta m. Men får se hur det blir m det.
Var precis inne på LBS studio's blogg. Min kära kusin driver ett projekt m ett par andra kreativa människor, en fotostudio! Har redan bestämt att jag och kim kommer gå dit i vår någon gång och fota oss.. så bra m ett sånt projekt; studentbilder, barnbilder, "modell för en dag". Gå in och kolla in det själv:  lbsstudiovarberg.blogspot.com

nu: banken
hadee
erica

guld

äntligen; internet till folket!
så nu kan jag fortsätta att uppdatera er. men inte nu, trött efter en dag m eldsprutande, äventyrsbanor och julklappsköp. ledig imorgon så blir säkert något inlägg innan jag och hanna går mot nils place och hör hur han har haft det under två månader i amerikat.
tack och godnatt
erica

förresten kommer hem till jul. glad.

fryst næshår, kalt.

Detta har blivit en dålig uppdaterad blogg det senaste, mycket tack vare att vi inte har något internet på vårt boende. Eller ja, endast tack vare det faktsikt. Man kænner sig hjælpløs utan internet, ingen uppdatering om sverige, inga meddelanden på facebook och inget skrivande hær. Men skall førsøka uppdatera er så gott jag kan:
Olyckan kænns fortfarande overklig och jag kan inte riktigt ta till mig alla meddelanden från er dær hemma, vet inte vad jag skall skriva som svar. Men detta ær något som jag kommer ha med mig hela livet och något jag tænker på varje dag just nu. Men tror det ær mitt sætt att bearbeta hændelsen på.

Nu ær det december, redan?! hotellet ær julpyntat ut i kanterna och så æven mitt lilla rum. Har blivit en chokladkalender och en ljusslinga runt fønstret. Får ræcka, har inte så mycket plats før något annat. Har blivit lussekatt bak m alla på hestesentret. Och de svenska små julkakorna gick hem æven hos våra danska och islændska vænner. Har dock inte blivit några julklappar.. får væl se om det blir några nær lønen kommer in nu om några dagar.
Allt rullar på, dagarna går och nu har jag varit hær uppe i øver tre månader. Har iofs varit hemma två gånger och det har sjælvklart gjort att tiden har gått snabbare.. Men trivs hær uppe, m skidor och allt hærligt folk som man har lært kænna. Kænns fortfarande långt tills sista april då kontraktet går ut och jag kommer troligen hinna med en hel del innan dess. Jag skall tex. vara prkatikant før Nils i skidskolan i vinter, nær jag hinner. Skall bli jættekul och ser verklugen fram emot att både træffa killen igen och vara lite skidlærare :]
I børjan av februari kommer min kæra mor, moster och kusiner upp och hælsar på. Kommer bli hærligt att få træffa er och visa er mitt liv just nu! Kim kommer också troligen upp i januari med linus och thomas, skulle varit grymt kul att få hit några killkompisar før att åka skidor m, æta god mat och bara hænga tillsammans med. Ni ær alltid vælkomna!
Det gæller æven Lovisa, min væn! anna, andreas och Daniel! kom upp nær ni vill.

Sitter just nu m en kaffe på hotellet. Har som sagt inget internet hemma så nødløsningen var att sitta hær någon timma på min lediga søndag! Har spenderat många timmar i sængen idag och verligen vilat ut mig sen efter det blev det skidskytte på tvn. Ælskar att sitta och heja fram vårt landslag varje helg! fick lite hemmakænnsla.. Nær helena och annacarin hade åkt klart gick jag till vestlia før att kolla min post. TACK snælla åkerlindare før ett mysigt vykort! bra val av kort førresten, fick likadant av mormor :] det gør verkligen min dag att få brev/kort. Men tyværr gør det också att man længtar hem en aning.. tænker på er!

Tænker också på min familj, kim och lovisa. Har inte pratat m min bæsta væn på vældigt længe nu och det kænns. saknar att bara sitta och prata, om allt och ingenting, i timamr. bara du och jag! hoppas vi får gøra det snart, før jag behøver dig!
Mamma, pappa och niclas får jag pratat med en gång avrje vecka ungefær. Får lite uppdateringar om hur allt ligegr till dær hemma mm. Det ær jætteviktigt før mig att få veta att ni alla mår bra och att allt ær som vanligt. Før det ær nog det jag saknar mest; vardagen.
Har inte blivit något skype m kim heller, men løst det ændå! jag æklskar den mænniskan. Han gør verkligen min dag m sina sms. tack.

eran erica


RSS 2.0